Verloren was gieten in Limburg

De Cire-Perdue methode

Gieten volgens de verloren was methode

Hoe werkt het?

Het heet niet zomaar de verloren was methode, na het gieten is het model van was dan ook verdwenen. Meestal zijn dit dan ook unicaten. Er kan eventueel een siliconen mal op een bestaand beeld gemaakt worden waardoor er meerdere exemplaren / series gegoten kunnen worden. Als een model uit was aangeleverd wordt, worden er eerst giet- en ontluchtings-kanalen aangebracht.

Hierna gaat het beeld in een vloeibaar mengsel van gips, water en chamotte. Als het chamottemengsel hard is wordt de blok omgedraaid en gaat drie dagen de oven in, de temperatuur wordt langzaam naar 700 graden opgestookt. Door deze warmte smelt de was weg .Er ontstaat een holle ruimte in deze chamotteblok.

Als de blok is afgekoeld komt hij uit de oven en wordt via het gietkanaal vloeibaar brons erin gegoten. De chamotte wordt eraf geklopt en het beeld wordt naar wens van de klant verder afgewerkt. Het is mogelijk om een beeld onafgewerkt (brut) of afgewerkt te ontvangen. Samen met u zullen wij dit bespreken. Tevens is het mogelijk om een beeld op een sokkel te plaatsen. Dit gaat allemaal in overleg met de klant. De prijs wordt op voorhand afgesproken, afhankelijk van gewicht en complexiteit.

Stel een vraag